Dröm-fredagskvällen 

Så här sitter man halvåtta, med två peppade men fredagströtta (bråk och gnäll är konstant typ en centimeter bort) barn, och längtar efter att kvällens ”Idol” ska börja. Det är som att JAG vill ropa: bööörjar det snart?! Hemmet doftar brända pepparkakor från i eftermiddags. Mysbrickan är dukad, ljusen tända, klossar och leksaker överallt på golvet, pizzakartongerna tomma, alla kommer somna i soffan innan röstningen är avgjord. Övertrött baby kämpar för att klamra sig fast mot vassa, låga danska designer-soffbordet, gång på gång. Ger icke upp. Men det gör snart jag. Efter den här veckan är jag så slut. Min man har varit i Göteborg med jobbet idag och ska komma hem klockan åtta – Då, mina damer och herrar, checkar jag ut. Och gör en het kopp te, som jag tänker dricka i lugn och ro. Utan baby i famnen. 

Att ett drömscenario för en fredagskväll skulle kunna vara detta, det tänkte jag nog inte riktigt pre-kids. Och om det inte lär härligt på beskrivningen ovan, så missade jag nyanserna. För det är ju, knasigt nog, ändå riktigt härligt. 

Läs om vår kommentarspolicy