Välling-genombrottet! 

Alltså, jag MÅSTE bara dela med mig! För jag blev så lycklig. Efter att nu i lite mer än sju månader ha ”sovit” med baby klistrad mot mig – så fick jag ikväll se en liten strimma av hopp när han drack en deciliter VÄLLING! Halleluja! Alltså, jag vet ju inte om det kommer mätta = bättre sömn / längre sömnpass. Men jag hoppas verkligen det. Rent logiskt borde det väl bli så?

Hur mycket jag än älskar amningen – njuter av stunderna, närheten, lugnet – så vet jag ju att det kommer ta slut. Då har jag sparat stunder som denna i hjärtat. Här sitter vi i eftermiddagssolen på Mallorca. Första sommaren som trebarnsmamma. Jag kan riktigt se på bilden, känna, hur bra jag mådde just den där stunden. 

Jag får se hur länge det blir amning. Förhoppningsvis kommer det naturligt, att lillbabyn helt enkelt känner sig redo att gå över till mat. En klok läsare kommenterade det, att det är härligt att vänta in babyn. Men om det inte gör det (vilket jag misstänker, han ÄLSKAR verkligen amningen…) så måste jag till slut vänja av honom – för inom en överskådlig framtid behöver jag ju få en god natts sömn. Min omgivning behöver nog också (!) att jag får en god natts sömn. Så håll tummarna för att vällingen hjälper.

Läs om vår kommentarspolicy