Världens största spindel – och att vara en bra mamma 

Japp, samma skjorta idag igen, haha! Inte mycket till outfit-inspiration på mig just nu (sorry Emilia) men det kommer i Skåne

Här är det 35 grader hett idag. Igen. Och du kanske trodde att du sett världens största spindel? På en bild i Guiness rekordbok typ? Men nej, jag lovar och svär, om jag kunnat skicka in DEN spindeln som kröp runt i badkaret här igår kväll, så hade den vunnit…

Alltså, hjälp. Hjälp! Det var 4-åringen som såg den först. “Titta mamma, har du sett vilken stor…” – och det är ju just då, i det ögonblicket, som man INTE ska hoppa till och med hela kroppen, spänna varenda muskel föra över sin egen skräckslagna reaktion på barnen. Man ska vara en bra mamma som helt lugnt och sansat säger “jamen titta, så fin den är, den vill nog hellre vara ute i trädgården”. Vilket jag alltså inte gjorde. Alls. Inte heller när godhjärtade 4-åringen sa “ingen fara mamma, jag kan lyfta ut den…” och närmade sig badkaret och odjuret däri. Jag skrek panikslaget på Johan att “världens största spindel är i badrummet, KOOOM FOOOOORT NUUUU” och spred total panik till barnen, som sprang ut i badrummet (efter mig, vi trängdes i dörren men jag räddade ut mig själv först…).

Tack och lov är detta sådant man alltid glömmer där i november. Att härligt soliga platser som Mallorca också huserar en hel del vidrigt stora odjur.

Läs om vår kommentarspolicy