En bal på slottet? 

“Vad är väl en bal på slottet…”-känslan kom över mig när jag ser bilder från gårdagens härliga tjejmiddag fladdra förbi i flödet. Hos Isabella Löwengrip, Christina Saliba, Carolina Gynning, Annie Lööf, skodesignern Stina Andersson, Martina Bonnier och en rad andra coola superkvinnor. Jag var nämligen bjuden på en riktig power-middag igår, med ett oerhört inspirerande, smart och kul gäng kvinnor (bland annat de jag nyss nämnde). Ni fattar. Sådana kvällar man lämnar nästan svävande, för att man är så inspirerad och peppad.

Hade ordnar barnvakt (min man är bortrest med jobbet i några dagar – rättare sagt tills på onsdag, gulp) och planerat för att komma iväg. Två timmar. Hade sagt att jag kommer på drinken, sedan smiter jag hem. För jag ville så gärna. Det SKULLE liksom funka. Men så satt jag där, en halvtimma innan jag skulle hoppa i taxin, och ammade och ammade en hungrig liten Ernst-baby, så söt i sin vita, mjuka, nytvättade pyjamas. Och jag hade mascaran på och klackarna framme i hallen. Plötsligt åkte all luften ur mig, jag blev så fruktansvärt TRÖTT. Då insåg jag bara att: nej, detta går inte. Jag orkar inte ta mig utanför dörren, varken kroppen eller huvudet orkar. Jag orkar bara vara hemma och sitta i soffan med mina små. 

Avskyr att tacka nej i sista stund men jag tror att värdinnorna förstod. Ibland måste man lyssna när kroppen säger ifrån, vilket inte är så konstigt att den gör ibland, med tanke på allt jag vill hinna med och göra jämt. Tror faktiskt att den här lilla tredje babyn också gjort att jag blivit liiite bättre på att lyssna på de där signalerna. Att sätta gränser. Att inse att man ibland helt måste lägga om den väldigt optimistiska planen. Kanske håller det i sig?! Vi får se…

Istället för en bild på den trötta, bleka jag ser i spegeln nu, så bjuder jag på en piggare bild från en jätterolig plåtning i veckan. Voilà: 

Japp, nu var det dags att mata här. Langa fram mjölken. Lillbabyn är snuvig och ligger och låter som en liten gris här intill mig, stackars liten. Jag ska tassa upp och plocka fram snorsugen (vilken uppfinning alltså!) i badrumsskåpet. Hoppas att han kommer lite bättre till ro sedan…

Läs om vår kommentarspolicy