Good enough-principen 

Det blev ett fräsande, flämtande lite lätt snörvlande snarkande ljud som ‘bakgrundsmusik’ till podden – inte toppen, men det kunde inte hjälpas. Min baby är förkyld (snyft, nattens sömn ska vi inte ens prata om) OCH var hungrig och är man tre och en halv vecka, då är det amning som gäller. NU. Inte sen. Men. Det blev en podd, Emilia och jag hade superkul (vilket jag hoppas hörs!) och jag är himla nöjd med det. Det duger. Snacka om att just sådant här är bra träning för mig. 

Jag är expert på att predika för mina vänner om ‘good enough’-principen men när det kommer till mig själv? Nja. Not so good, alla gånger. 

Ändå påminner jag ofta mig själv om Good enough-principen. Uttjatat kan man tycka men den är himla viktig för mig, som annars har lätt att vara expert på att överjobba saker. Att påminna sig själv om att släppa kraven på perfektion, bättre att få det gjort och bocka av grejer. Inte för att det är fel att sträva efter att saker ska bli perfekta – det gör jag ständigt. Men det gäller att kombinera det där med en rejäl dos ‘Good enough’-tänkande för att komma vidare, göra drömmarna till verklighet och få projekten i mål! 

Håller nu tummarna för att snörvlandet i den här babyns lilla näsa bättrar sig, så att han nöjer sig med något annat än en mamma som sitter upp inatt?! 

Läs om vår kommentarspolicy