‘Mamma, alla andra kommer ha discoklänning’ 

5-åriga dottern ska på discokalas i eftermiddag och imorse skulle vi ta fram något i hennes klädskåp. Jag försökte med lite olika förslag tills jag förstod att något inte stämde. ‘Mamma, alla andra kommer ha discoklänning’.

Insåg då att ingenting i garderoben glittrade alls. Där finns praktiska, fina ulltröjor, koftor i Elsa Beskow-milda färger och långärmade tröjor och blusar. Och de rutiga klänningarna Madicken-stil från England var liksom inte ALLS rätt för discokalaset…

‘Vet du’, sa jag – ‘jag ordnar en klänning idag’. 5-åringen såg fortfarande lite osäkert på mig för det skulle ju helst vara sådana där pluppar som glittrar. 


Efter att ha plöjt H&M och Lindex hittade jag ÄNTLIGEN en turkos klänning med glittrande prickar på (och en kofta till jag inte kunde motstå). Måtte den nu vara en bra discoklänning. 

I många lägen, i synnerhet när det gäller kläder och med tanke på mitt jobb, så är kör jag på så lite fokus som möjligt på kläder hemma: det ska vara varmt och bekvämt. Punkt slut. Påklädningen tar typ en minut på morgonen, kan såklart ändras imorgon – men hittills funkar det. Men idag hade jag inte hjärta, måtte nu den turkos klänningen vara det hon tänkt sig… 

Läs om vår kommentarspolicy