Prinsessdrömmar och power-plagg

Tänk dig – för ett ögonblick – att BÄRA en sådan här klänning. På modegalornas modegala. The Met Gala. En vacker vårkväll. I New York…

Tycker att den här bilden (foto: Charles Sykes / TT) på skådespelerskan Nina Dobrevs guldiga dröm liksom sammanfattar DEN DÄR känslan. Ååååh-känslan.

Eller, för den delen, den här. Zoe Saldanas magnifika showstopper med påfågelsläp som aldrig tog slug, designad av Dolce & Gabbana…

En hel del prinsessigt bjöds det också på, trots temat med mode som möter teknik. Här nedan på supermodellen Karolina Kurkova och Georgina Chapman, som startat Marchesa (och okej, bör väl också tilläggas att hon är gift med Hollywood-makthavaren Harvey Weinstein…).

charp

Mycket guld och silver alltså, metaller – förstås en flirt till årets utställning “Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology”. En som stal showen med enkelhet var heta skådisen Elle Fanning i minimalistisk Thakoon:

Minimalistiskt satsade också Rosie Huntington-Whiteley på, signerat Ralph Lauren. Jättefint i sin enkelhet, om än inte så minnesvärt.

Och hon drog inte i närheten så mycket blickar (och blixtar!) till sig som den här 48-åriga Hollywood-drottningen…

Ers hollywood-kungliga höghet Nicole Kidman av Australien! Nicole bar en fantastisk kreation från Alexander McQueen, broderad med månar och stjärnor. Den är ju helt galen men så ska det liksom vara just denna kväll – och därför blir det så rätt.

sjdks

Sen en av mina absoluta favoriter: Jessica Chastain. Så vackert med klänningen till hennes färger. Wow, pampigt! Den hade jag kunnat se kronprinsessan Victoria i.

Men kolla sen in den här superduon: stjärnskottet Kendal Jenner tillsammans med legenden Cindy Crawford.

Och nej, gillar inte att haka upp mig på ålder och sånt, men att vara såhär snygg när man är 50 år… Det är ändå någon som är värt att notera.

Bland de mer rutinerade var förstår också Madonna och well…

Nej, det känns ju trist att dissa men – jag kan liksom inte hitta någonting bra med den här looken?! Kan någon av er därute det?

En som inte heller lyckades så bra (men ändå inte floppade, utan bara gick lite obemärkt förbi liksom) var Kirsten Stewart:

Nej, hörrni, vi fortsätter med det härliga istället. Fullträffarna! Ja, vi kan inte hålla på längre utan att bjuda på denna trio…

“Girls”-producenten Jennifer Konner, J Crew-snillet Jenna Lyons och geniet Lena Dunham. Och kolla på deras genialiska look. I allt glitter och glam så lyckas de sticka ut i varsin variant av den klassiska smokingen. Snacka om att äga!

Ägde på ett lika självklart sätt gjorde Blake Lively

blake

Extra allt och more is more! Det måste man ju bara älska. Och att hon sen är gravid med sitt andra barn under den här Burberry-kreationen. Dottern James därhemma är 1,5 år och blir alltså storasyster efter sommaren.

Läs om vår kommentarspolicy